NOS SportAangepast

Nadal: emotioneelste seizoen ooit

"Dit was het emotioneelste seizoen uit mijn loopbaan", zei Rafael Nadal na zijn overwinning op Novak Djokovic in de finale van de US Open. Na een jaar vol blessureleed greep de Spanjaard maandag in New York zijn dertiende grand slam-titel, door met 6-2, 3-6, 6-4, 6-1 van de Serviër te winnen.

"Er zijn veel mensen geweest die me in die zware tijden hebben geholpen", zei de nummer 2 van de wereld. "Dankzij hen heb ik kunnen blijven werken. Als je dagelijks naar de sportschool gaat en geen resultaten ziet, verlies je een beetje energie. Het was beslissend dat zij bij me waren."

Voor Nadal is het nu belangrijk om gezond te blijven. "Maar dat is meteen ook het lastigste", gaf hij toe. "Ik heb er altijd op vertrouwd dat als ik gezond ben, ik de kans blijf hebben om mee te doen om de prijzen. Ik had alleen nooit gedacht dat ik twee grandslams in één seizoen zou winnen", aldus Nadal, die eerder dit jaar in Parijs ook Roland Garros won.

Tijdens al het blessureleed, waarbij vooral zijn knieën werden getroffen, heeft Nadal nooit gewanhoopt. "Ik ben een positieve jongen. Ik heb nooit aan het einde van mijn loopbaan gedacht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl