NOS WielrennenAangepast

Barguil verrast ook eigen ploeg

Warren Barguil liet met zijn tweede dagzege in de Vuelta niet alleen menig volger van de Spaanse ronde andermaal met de ogen knipperen, hij verraste ook zijn eigen ploeg.

In de plannen van Argos-Shimano voor de zestiende etappe kwam de jonge Fransman eigenlijk helemaal niet voor. De 21-jarige eerstejaarsprof voelde zich niet zo goed na de loodzware bergetappes van het weekeinde en zou zich maandag koest houden.

"Maar omdat mijn benen tijdens de rit steeds beter gingen voelen, besloot ik het op de laatste klim te proberen", verklaarde Barguil zijn gedurfde actie in de slotfase van de derde en laatste Pyreneeënrit van deze Vuelta.

"Had nog wat over"

De winnaar van de dertiende etappe van afgelopen vrijdag werd na zijn demarrage op een kilometer van de streep achterhaald door de sterke en ervaren Colombiaan Rigoberto Urán. "Hij probeerde bij me weg te rijden, maar ik had nog wat over en wist dat ik hem kon verslaan in de sprint. Ongelooflijk dat ik hier opnieuw win."

Ploegleider Rudi Kemna was vanzelfsprekend in zijn sas met wat de Fransman had laten zien. "Het plan was dat andere jongens mee zouden gaan in de ontsnapping, omdat Warren zich niet zo goed voelde. Maar wat hij hier heeft laten zien, is heel indrukwekkend."

Zevende zege in grote ronde

Ondertussen heeft Argos-Shimano in de drie grote rondes van dit jaar - Giro d' Italia, Tour de France en Vuelta a España - nu in totaal al zeven ritten gewonnen. De Duitser John Degenkolb bezorgde de Nederlandse wielerploeg succes in Italië, terwijl zijn landgenoot Marcel Kittel maar liefst vier keer toesloeg in de Ronde van Frankrijk.

Met de twee zeges van Barguil in de Vuelta erbij staat Argos-Shimano op evenveel zeges als het Spaanse Movistar. Alleen Omega Pharma-Quick-Step had met tien overwinningen meer te vieren in de grote rondes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl