NOS WielrennenAangepast

Barguil juicht opnieuw in Vuelta

Warren Barguil heeft na de dertiende ook de zestiende etappe in de Vuelta op z'n naam gebracht.

De Fransman van Argos-Shimano was na 147 kilometer koers van Graus naar Aramón Formigal de Colombiaan Rigoberto Urán de baas in de sprint.

De 21-jarige eerstejaarsprof van de Nederlandse wielerploeg was op zo'n tien kilometer van de top weggesprongen uit een kopgroep. Bij het ingaan van de laatste kilometer werd hij achterhaald door de Urán, maar in de sprint was de renner van Argos-Shimano de slimste en de sterkste. Hij drukte zijn wiel net iets eerder over de streep dan de nummer twee van de Ronde van Italië.

"Urán is niet zomaar een renner. Hij is heel sterk. Bizar dat ik hem heb verslagen", kon Barguil zijn geluk niet op. De Pool Bartosz Huzarski kwam als derde over de finish, net voor de Duitser Dominik Nerz.

Pas laat spektakel

Achter de vluchters hielden de mannen van het algemeen klassement zich lang rustig. In de laatste drie kilometer barstte het spektakel alsnog los toen Joaquim Rodriguez de aanval zocht. De Spaanse nummer vier van het klassement kreeg Alejandro Valverde en Chris Horner achter zich aan.

Rodetruidrager Vincenzo Nibali moest echter passen. De Italiaan verloor zo vlak voor de rustdag kostbare seconden. Nibali zag in het algemeen klassement zijn voorsprong op Horner van vijftig seconden slinken tot 28 tellen. Valverde volgt op 1.14 en Rodriguez op 2.29.

Mollema actief

Bauke Mollema was uiterst actief in de eerste uren van de derde Pyreneeënrit op rij, maar de kopman van Belkin ontbrak in de groep die voor de dagzege mocht strijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl