NOS SportAangepast

Vijfde US Open-titel Williams

Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar loopbaan de US Open gewonnen. In een herhaling van de finale van 2012 was de Amerikaanse nummer één van de wereld met 7-5, 6-7 (6), 6-1 te sterk voor Viktoria Azarenka.

Azarenka, de winnares van de Australian Open in 2012 en 2013, boog ook vorig jaar in de finale voor Williams. De Amerikaanse boekte haar dertiende zege in zestien duels met de Wit-Russin, die Williams vorige maand in de eindstrijd van het toernooi van Cincinnati de baas was.

Een vlagerige wind blies zijn partijtje mee in de 21ste grand slam-finale van Williams en de vierde van Azarenka.

Wind speelt finalisten parten

Williams liet aanvankelijk in woord ("I can't play") en gebaar (misnoegd schouderophalen) regelmatig merken het meeste moeite te hebben met de wind, ook al forceerde ze wel direct een break.

Dat voordeel verspeelde ze echter in de volgende game, waarin ze op breakpoint tegen met haar backhand een van haar onbegrijpelijke fouten liet noteren.

Azarenka bleek sneller vrede te hebben gesloten met de omstandigheden, terwijl Williams haar ritme zocht. Een break in de elfde game gaf haar het broodnodige vertrouwen;ze serveerde de set uit en kwam op 4-1 in de tweede. Het pleit leek beslecht, maar de onverzettelijke Wit-Russin dacht daar iets anders over.

Clinton ziet Williams winnen

Azarenka herstelde met bij vlagen knap spel de balans. Ze zag hoe de door oud-president Bill Clinton gadegeslagen Williams op 5-4 en 6-5 verzuimde om de partij uit te serveren en benutte in de spannende tiebreak haar derde setpoint.

Het momentum lag vervolgens bij de Wit- Russin, maar in de vierde game leverde ze (na twee dubbele fouten) haar opslag in. Daarna kende Williams geen problemen meer en na 2 uur en 45 minuten benutte ze haar tweede matchpoint.

Beiden spraken van een geweldige match. "Het bleef tot op het laatst spannend", zei de dolgelukkige Williams. "Allebei hebben we met hart en ziel gevochten", vond de geëmotioneerde Azarenka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl