NOS WielrennenAangepast

Belkin-ploeg houdt de moed erin

De Belkin-ploeg verloor in de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje opnieuw een renner. Graeme Brown gaf op, waardoor de ploeg nog maar uit vier renners bestaat.

"Natuurlijk is het een tegenvaller dat we Graeme kwijt zijn", zegt ploegleider Merijn Zeeman. "Hij heeft vandaag geknokt voor wat hij waard was, maar hij had geen schijn van kans. Voor een renner als hij, een pure sprinter, was het een enorm zware rit met al die hoogtemeters."

Belkin heeft voor de laatste week van de Vuelta alleen nog Bauke Mollema, Juanma Garate, Robert Wagner en David Tanner in koers.

"Juanma heeft een heel sterke etappe gereden. Daar moeten we ons aan optrekken. We blijven ondanks alle tegenslagen kijken naar onze mogelijkheden. We zijn nog hartstikke gemotiveerd", houdt Zeeman de moed erin.

"Bauke voelt zich prima. Hij heeft zich vandaag bewust gespaard. We zijn ook blij dat Robert er nog is, want hij oogt sterk en er komen nog twee sprintritten aan."

Daar moest Wagner zelf nog niet aan denken: "Het was een verschrikkelijke dag. In het begin ging het heel snel en ik werd al rap gelost. Het is een wonder dat ik nog terug heb kunnen keren in het peloton."

"Ik vond het na gisteren heel zwaar om weer in mijn ritme te komen. Ik heb aardig wat ervaring en voelde vanmorgen bij het opstaan aan mijn benen al dat vandaag pijn ging doen. Ik ben blij dat ik vandaag overleefd heb, al weet ik niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen", keek de Duitser terug.

Ook Mollema had een zware dag gehad. "Ik heb in het begin geprobeerd mee te zitten, maar helaas lukte dat niet. Toen ik door had dat de ontsnapping zou wegblijven, heb ik geprobeerd krachten te sparen. Ik voel me nog redelijk goed, al was het vandaag erg lang en zwaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl