NOS SportAangepast

US Open maakt zich op voor droomfinale

Novak Djokovic tegen Rafael Nadal. De onderlinge duels staan doorgaans garant voor spektakel, opwinding en een lange adem. Maandagavond bestrijden de beste tennissers van dit moment elkaar onder de rook van Manhattan in de finale van de US Open.

Hoe dan ook, de kijker weet dat er zitvlees wordt gekweekt. De laatste twee grand slam-finales tussen de baseline-grootheden duurden 5 uur en 53 minuten (Melbourne 2012) en 4 uur en 37 minuten (Parijs 2013).

Ook dit keer verwacht Djokovic veel van het 37ste duel met Nadal, die 21 keer zegevierde. "Hij is de meest ultieme strijder die er bestaat", spreekt de Serviër aan de vooravond van de finale over zijn Spaanse rivaal. "Hij speelt op dit moment waarschijnlijk zijn beste tennis ooit op hardcourt." Djokovic kent overigens nog wel goed moyenne op hardcourt (elf zeges, zes nederlagen).

Djokovic: Nadal de beste

De uitspraken van de mondiale nummer één klinken welgemeend. Nadal verloor in 2013 tot nu toe geen partij op hardcourt, goed voor een reeks van 22 zeges op deze ondergrond. "Hij is de beste speler op dit moment, geen twijfel mogelijk", vindt Djokovic.

Nadal, die opgaat voor zijn dertiende grand slam-titel, rekent op een zwaar duel met zijn rivaal. "Als we het over finales hebben, speel ik liever tegen iemand met een grotere kans om te winnen. Maar ik speel tegen hem", glimlacht de nummer twee van de wereld.

Breakpoints

Toch heeft Nadal nauwelijks reden om te klagen. Slechts twaalf keer in het toernooi (negentien sets) kreeg de Spanjaard een breakpoint tegen en daarvan werd hij eenmaal gebroken (Richard Gasquet in de halve finales). Indrukwekkende cijfers voor iemand die niet te boek staat als servicespecialist. Djokovic leverde zijn service tien keer in (21 sets).

De eindstrijd op de US Open tussen Djokovic en Nadal begint maandagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl