NOS NieuwsAangepast

Bijeenkomst islamisten voorkomen

De politie in Den Haag heeft in het stadsdeel Segbroek een manifestatie van een groep radicale moslims voorkomen. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden omdat ze zich weigerden te legitimeren. De actie ging volgens een woordvoerder van de politie gepaard met kleine schermutselingen. De manifestatie was niet aangemeld en daarom werd ingegrepen.

De politie was alert op een mogelijke bijeenkomst nadat er vorige week ophef was ontstaan over een eerdere bijeenkomst. Op foto's die op sociale media rondgingen was een groep radicale moslims te zien op een trapveldje met het logo van ADO Den Haag. Een van hen zwaait met de vlag van de islamitische terreurgroep ISIS.

Trapveldje

Door berichten op sociale media wist de politie dat er vandaag weer een bijeenkomst van deze groep zou zijn. In overleg met burgemeester Van Aartsen en het Openbaar Ministerie werd besloten deze te voorkomen. Toen de ruim veertig moslims zich verzamelden op een trapveldje in Segbroek, werd iedereen gesommeerd zich te legitimeren. Vijf mannen weigerden dat en werden aangehouden.

Volgens de woordvoerder van de politie komen alle mannen uit Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl