België vrijwel zeker van WK

België kan de tickets voor het WK voetbal in Brazilië gaan regelen. De Rode Duivels namen in Glasgow met 2-0 de lastige klip Schotland en zagen naaste concurrent Kroatië gelijkspelen bij Servië (1-1). Met nog twee duels te gaan staan de Belgen vijf punten los in groep A.

Steven Defour bracht België even voor de rust op voorsprong, waarna invaller Kevin Mirallas vlak voor tijd de uitzege zeker stelde. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Nacer Chadli deden de hele wedstrijd mee, Moussa Dembélé viel vlak voor tijd in.

Man van honderd miljoen niet naar WK

Met de duurste voetballer ter wereld op de bank heeft Wales het laatste sprankje hoop op het WK zien vervliegen. De ploeg van Gareth Bale, verloor in Skopje met 2-1 van Macedonië en heeft met nog drie wedstrijden te gaan in groep A geen kans meer op een plek bij de bovenste twee.

Bale, die afgelopen week voor honderd miljoen euro verhuisde van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, bleef de hele wedstrijd op de bank. De 24-jarige vleugelspits is na een voetblessure en alle perikelen rondom zijn recordtransfer nog verre van fit.

Duitsland doet goede zaken

Ook Duitsland heeft een flinke stap gezet richting de eindronde van het WK. Zuiderbuur Oostenrijk werd door de ploeg van coach Joachim Löw met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis gestuurd in groep C.

Miroslav Klose evenaarde met de 1-0, zijn 68ste interlanddoelpunt, het recordaantal van Gerd Müller, dat al sinds 1974 staat. Net na rust zorgde Toni Kroos van afstand voor de 'Vorentscheidung', waarna Thomas Müller de score nog opvoerde met een intikker.

Zege Zweden, zeperd Zwitserland

Zweden deed in de jacht op de tweede plaats in groep C goede zaken met een 2-1 zege bij Ierland. Routinier Robbie Keane zorgde met de 1-0 voor gejuich in Dublin, maar oud-Feyenoorder Johan Elmander en Anders Svensson kregen het stadion stil.

Zwitserland kwam tegen IJsland van een koude kermis thuis. De koploper in groep E leidde na 54 minuten in Bern met 4-1, maar de bezoekers kwamen knap terug tot 4-4 dankzij Ajacied Kolbeinn Sigthórsson en twee doelpunten van AZ-speler Johann Berg Gudmundsson.