NOS WielrennenAangepast

Ten Dam: "Baaldag voor Belkin"

Voor de Belkin-ploeg was het in de Ronde van Spanje vrijdag "een baaldag", zei Laurens ten Dam. Hij moest net als ploeggenoot Stef Clement afstappen met een blessure.

Van Dam had te veel last van zijn linkerbovenbeen na een val tijdens de tijdrit van woensdag. "Gisteren was het al niet goed en het zou vandaag een stuk beter moeten zijn, maar dat was het niet. Ook met het oog op het WK is besloten dat ik me beter thuis kan laten behandelen en rustig kan trainen in plaats van de Pyreneeën in te duiken."

Zorgen over het WK wielrennen maakt Ten Dam niet: "Ik heb nu langer tijd om te herstellen en te trainen, dus ik zie het WK wel zonnig in."

Ten Dam viel woensdag toen hij met één hand aan het stuur aan het drinken was. "Ik kreeg een klap wind van opzij en die gooide me zo de hekken in. Ik ben toen met mijn bovenbeen ergens heel hard opgeklapt. Die is bont en blauw en vandaag is het net een blok beton."

Inschattingsfout Clement

Stef Clement kwam aan het begin van de dertiende etappe ten val maar fietste aanvankelijk door. "Ik maakte een inschattingsfout in een bocht, raakte de vangrail en kwam hard op mijn rug en heup. Ik kreeg een nieuwe fiets en probeerde verder te rijden."

Twintig kilometer voor de finish kneep hij toch in de remmen. "Onderaan de beklimming bleek het onmogelijk om bij te komen. Al snel stond ik er alleen voor en dan heeft het geen zin meer. Nu ga ik naar huis en probeer ik te herstellen'', sipte Clement.

Mollema strijdbaar

Het was niet allemaal ellende voor Belkin: Bauke Mollema speelde een prominente rol in de etappe en werd uiteindelijk derde.

Mollema: "Vanaf de start voelde ik me al goed, maar op de laatste steile klim was dat lekkere gevoel wel weg. Ik was dicht bij een overwinning en moet dus blij zijn. Vanaf nu zal ik voor de ontsnappingen gaan, omdat ik meer dan dertig minuten achterstand heb in het algemeen klassement."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl