NOS NieuwsAangepast

Paus aan G20: zoek overleg Syrië

Paus Franciscus heeft de wereldleiders opgeroepen om bij de G20-top opnieuw te zoeken naar een diplomatieke oplossing voor het conflict in Syrië.

In een brief aan de Russische president Poetin, die gastheer is van de G20-top, vraagt Franciscus de leiders om af te zien van militair ingrijpen. "Laten we in plaats daarvan met nieuwe moed en vastberadenheid zoeken naar een vreedzame oplossing", aldus de paus.

Franciscus schrijft verder dat "eenzijdige belangen" een oplossing van het conflict in de weg hebben gezeten. De paus schrijft niet wie of wat hij daarmee bedoelt.

Vrede

Paus Franciscus is zeer begaan met de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Hij heeft alle gelovigen en "mensen van goede wil" opgeroepen om zaterdag te vasten voor vrede. Pelgrims en gelovigen uit Rome heeft hij gevraagd om naar het Sint Pietersplein te komen voor een wake.

Eerder deze week twitterde de paus onder meer "Nooit meer oorlog! Nooit meer oorlog!". Ook vroeg hij zich op Twitter af hoeveel leed en verwoesting wapens in de wereld aanrichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl