NOS NieuwsAangepast

Dode bij aanslag op minister Egypte

Bij een aanslag op de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken Ibrahim is zeker één dode gevallen. Een bom ontplofte op het moment dat het konvooi van Ibrahim langsreed. De minister was op weg van zijn huis naar het ministerie in Caïro. Hij bleef zelf ongedeerd.

Bij de aanslag raakten meer dan twintig mensen gewond, onder wie een kind. Het is niet duidelijk of het om een zelfmoordaanslag gaat. Er zijn ook berichten dat er explosieven vanaf een flat richting het konvooi zijn gegooid. Ibrahim vermoedt zelf dat de bom van afstand tot ontploffing is gebracht.

Ibrahim verscheen twee uur na de aanslag op televisie. Hij zei dat de aanslag het begin is van een nieuwe golf van terreur.

Nasr City

De aanslag was in de wijk Nasr City, een bolwerk van de Moslimbroederschap van de afgezette president Morsi. In Nasr City werd de afgelopen weken fel gedemonstreerd tegen het nieuwe Egyptische regime en het hardhandige politie-optreden tegen leden van de Moslimbroederschap. Ibrahim, die in Nasr City woont, is als minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de politie.

De politie heeft twee mannen doodgeschoten die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl