NOS NieuwsAangepast

VION:beschuldiging niet herkenbaar

Vleesleverancier VION herkent zich niet in de beschuldigingen dat varkensvlees met het Beter Leven-kenmerk is vermengd met regulier vlees. Personeel van het bedrijf vertelt daar vanavond in Zembla over.

Woordvoerder Marc van der Lee zegt dat het bedrijf niet weet om wat voor informatie het gaat, omdat het bedrijf van Zembla geen inzicht krijgt in de beschuldigingen. "Nee, die informatie krijgen jullie niet. Ga er maar vanuit dat het klopt", zou Zembla tegen het bedrijf hebben gezegd. Zembla beroept zich daarbij op het anoniem blijven van de werknemers.

Stappen

"Wij gaan vanavond de uitzending met zeer veel aandacht bekijken, dan weten we wat er speelt en of we stappen kunnen en moeten zetten, op dit moment weten we helaas nog niets", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Werknemers zeggen in de uitzending van Zembla dat er dagelijks wordt "gerommeld" met vlees. Als er niet genoeg Beter Leven-vlees beschikbaar is, wordt er regulier vlees gebruikt. Dat gebeurt volgens hen met allerlei soorten vlees.

Onbekend

VION zegt nooit informatie te hebben gekregen via de interne klokkenluidersregeling over dit soort beschuldigingen. "We hebben een open cultuur, als er zaken zijn dan praten we erover en lossen we het op."

Over de vermenging van regulier vlees met Beter Leven-vlees, zegt Van der Lee dat VION veel meer vlees mét het kenmerk produceert dan zonder, dus dat er nooit sprake is van een tekort en dat vermenging totaal niet nodig is.

"Als wij het Beter Leven-vlees dat wij niet kunnen verkopen in het normale circuit moeten verkopen, waarom zouden wij dan het reguliere vlees gebruiken. Er is geen enkele reden, wij gaan daar integer mee om. Wat de klanten krijgen, moet kloppen en daar staan wij voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl