NOS NieuwsAangepast

Poetin: ingrijpen Syrië mogelijk

President Poetin sluit niet langer uit dat Rusland een VN-resolutie steunt voor militair ingrijpen in Syrië. Maar de Russische president verbindt er wel strenge voorwaarden aan. Zo zegt hij dat er keihard bewijs moet zijn voor een gifgasaanval door het Syrische regime.

Het is voor het eerst dat Poetin zegt dat hij Russische steun voor militair ingrijpen in Syrië mogelijk acht.

Als het bewijs alleen bestaat uit videobeelden of afgeluisterde telefoongesprekken, is dat voor Poetin te weinig. Hij benadrukt dat een resolutie in elk geval altijd door de VN-Veiligheidsraad moet worden aangenomen. Hij waarschuwt president Obama nu niet tot militair ingrijpen in Syrië over te gaan.

G20

Morgen begint in Sint-Petersburg de G20-top. De internationale gemeenschap zou daar praten over de wereldeconomie, maar waarschijnlijk is Syrië het hoofdonderwerp. Poetin zegt te hopen dat president Obama en hij elkaar tijdens de top persoonlijk kunnen spreken.

President Obama heeft een ontmoeting met Poetin in Moskou eerder afgezegd. De Amerikaanse regering is woedend over het feit dat Rusland de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden tijdelijk asiel heeft gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl