NOS NieuwsAangepast

Onrust na raketproef Israël en VS

Een gezamenlijke raketproef van Israël en de Verenigde Staten in de Middellandse Zee heeft tot onrust geleid, onder meer op de Europese beurzen. De olieprijs schoot omhoog.

Rond 11.00 uur berichtten Russische media dat er vanochtend 'ballistische objecten' zijn gelanceerd, richting het oosten. De lancering was gedetecteerd door een Russische waarschuwingssysteem. In de Middellandse Zee liggen onder meer een aantal Amerikaanse marineschepen, die kunnen worden ingezet voor een eventuele militaire actie tegen Syrië.

Geen signalen

Vanuit Syrië kwamen al snel berichten dat er geen signalen waren van een raketaanval of explosies. Later meldden de Russische persbureaus dat de objecten in zee terecht zijn gekomen.

Kort daarna kwam het Israëlische ministerie van Defensie met een verklaring, waarin staat dat er een oefening is gehouden met een raketafweersysteem.

Koersen onderuit

Direct na de eerste berichten gingen de koersen van aandelen op Europese beurzen onderuit. Beleggers vroegen zich even af of de aanval op Syrië toch niet al begonnen was. Inmiddels hebben de beurzen zich iets hersteld, maar aan het einde van de ochtend stonden ze nog steeds op verlies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl