NOS NieuwsAangepast

Hero Brinkman weer politieman

Oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman werkt weer voor de Amsterdamse politie. Dat meldt het korps via de website politie.nl. Brinkman en de politie willen geen toelichting geven.

Hero Brinkman werkte van 1985 tot 1999 als agent in Amsterdam. Daarna werd hij buurtregisseur en later inspecteur bij de politie. Hij kwam in 2006 voor de PVV in de Tweede Kamer, waar hij zich onder meer bezighield met justitie en immigratie.

Politiek actief

Brinkman stapte begin 2012 uit de PVV-fractie omdat hij het niet eens was met het beleid van Geert Wilders. Zo had Brinkman forse kritiek op het Polen-meldpunt. Hij ging verder als eenmansfractie en sloot zich later aan bij Trots op Nederland, de partij van oud-minister Verdonk. De politieke beweging kreeg de naam Democratisch Politiek Keerpunt, maar zorgde niet voor een ommezwaai in de politiek.

Brinkman is nog wel politiek actief. Hij zit als eenmansfractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

In opspraak

Brinkman kwam in 2009 in opspraak omdat hij dronken was en in het Haagse perscentrum Nieuwspoort ruzie kreeg met de barman.

Vorig jaar werd hij veroordeeld voor bedreiging met zware mishandeling omdat hij een aannemer met een bijl te lijf wilde gaan.

Strafblad

Omdat Brinkman tegen die straf beroep heeft ingesteld, is het vonnis nog niet onherroepelijk geworden, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie desgevraagd. "Brinkman heeft daarom wel een aantekening op zijn dossier, maar ook dat strafblad is nog niet onherroepelijk." Het hoger beroep dient op 18 november.

Een politieambtenaar dient in principe van onbesproken gedrag te zijn. De Nationale Politie laat weten dat daarvan kan worden afgeweken. Daarbij spelen zaken zoals de aard van het vergrijp, de functie waarin iemand werkt of de leeftijd waarop het vergrijp plaatsvond (bijvoorbeeld een jeugdzonde) een rol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl