Dode, gewonden bij rally A'dam

In Amsterdam is een ernstig ongeluk gebeurd bij een autorally in het Westelijk Havengebied. Een vrouw is daarbij om het leven gekomen.

Er zijn verscheidene gewonden, onder wie de man van de vrouw. Een jongen van 11 raakte zwaargewond. Een tweede jongen raakte lichtgewond; hij kon na behandeling naar huis.

Een van de deelnemers aan de Amsterdam Short Rally reed rond 13.45 uur met zijn wagen het publiek in. De man van 23 uit Tilburg wordt door de politie gehoord. Ook zijn bijrijder, een man van 25 uit Amersfoort, wordt gehoord.

Omstanders zijn na het ongeluk opgevangen in een politiebureau. De politie deed aan het eind van de middag nog technisch onderzoek.

Eerder ongeluk

In 2010 was er bij dezelfde rally een zwaargewonde. Toen werd een marshal die met vlaggen de coureurs waarschuwde, aangereden. Die vrouw werd met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk van vanmiddag zou op dezelfde plek zijn gebeurd als destijds.

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft zijn medeleven betuigd. Hij hoopt dat er in de loop van komende week meer duidelijk is over de toedracht.

Ook gaat hij met de organisatie van het evenement bekijken hoe de risico's op een "noodlottig ongeluk als vandaag zoveel mogelijk beperkt kunnen worden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl