Ajax morst punten in Groningen

Ajax heeft ook zijn derde uitduel van dit seizoen niet gewonnen. Ditmaal kwam de landskampioen niet verder dan 1-1 bij FC Groningen.

Voor rust was er niets aan de hand voor Ajax, dat aantrad met Thulani Serero, Stefano Denswil en Tobias Sana. De bezoekers kwamen verdedigend niet in de problemen en namen via een fraai afstandsschot van Lasse Schöne na ruim een kwartier al de leiding.

Na rust zette Groningen Ajax meer onder druk. Eric Botteghin en Tjaronn Chery misten kansen, maar na een fout van Ajax-doelman Kenneth Vermeer scoorde Género Zeefuik wel. Beide ploegen gingen daarna vol voor de winst. Bojan Krkic, Sana en Christian Poulsen misten kansen voor Ajax en Richairo Zivkovic en Filip Kostic (paal) voor Groningen.