NOS NieuwsAangepast

Reizen naar Libanon afgeraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Libanon aangescherpt. Niet-essentiële reizen naar het Arabische land worden afgeraden, vooral vanwege de ontwikkelingen in buurland Syrië.

Het ministerie raadt Nederlanders die zich al in Libanon bevinden aan om extra waakzaam te zijn. Met name de situatie in de grensgebieden is zeer risicovol voor reizigers, omdat meerdere gewapende groeperingen hier met elkaar in conflict zijn.

In de noordelijke stad Tripoli kwamen ruim een week geleden meer dan veertig mensen om het leven bij aanslagen op twee soennitische moskeeën. Circa twee weken geleden stierven zo'n twintig mensen toen een auto met explosieven in een zuidelijke sjiitische wijk van Beiroet explodeerde.

Opgelopen spanningen

In Libanon zijn de spanningen tussen bevolkingsgroepen als gevolg van de burgeroorlog in buurland Syrië opgelopen. De sjiitische Hezbollah steunt het bewind van president Assad; soennitische Libanezen steunen overwegend de opstandelingen.

De veiligheidssituatie in Libanon kan opeens snel verslechteren, aldus het ministerie. ''Als geweldsincidenten zich voordoen, dan kunnen deze in het gehele land gevolgen hebben voor de persoonlijke veiligheid en mobiliteit. Wegen, grenzen, de luchthaven en zeehavens kunnen zonder vooraankondiging geblokkeerd raken'', staat op de website van het ministerie.

Registreren bij ambassade

Reizigers wordt geadviseerd de huidige ontwikkelingen nauwgezet te volgen en demonstraties te vermijden. Ook raadt het ministerie reizigers aan zich te laten registreren bij de ambassade in Beiroet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl