NOS NieuwsAangepast

Poetin: beweringen VS grote onzin

President Poetin noemt de bewering van de Verenigde Staten dat de Syrische regering chemische wapens heeft gebruikt, volslagen onzin. Hij wil dat de VS bewijzen voor die aanval presenteert bij de VN-Veiligheidsraad.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei gisteren dat de VS sluitend bewijs in handen heeft dat het Syrische regime chemische wapens tegen burgers heeft ingezet. Hij zei dat het bewijsmateriaal eerst naar de leiders in het Congres gaat.

Vrienden

Volgens Poetin was de chemische aanval een provocatie van de oppositie in Syrië. Hij zegt dat het Syrische leger bij een offensief een gebied in Damascus met daarin rebellen had omsingeld. Het zou volslagen onzin zijn om onder die omstandigheden een troefkaart te geven aan degenen die roepen om buitenlandse militaire inmenging, zei Poetin tijdens een ontmoeting met journalisten in Vladivostok.

De Russische president zei verder - doelend op Obama - dat "de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede" aan eventuele toekomstige slachtoffers moet denken, voordat hij een aanval doet in Syrië. Hij bleef de Amerikanen wel zijn collega's en vrienden noemen.

Wanhopig

Syrië zei gisteravond dat de opmerkingen van Kerry leugens zijn. De Syrische minister van Buitenlandse Zaken noemt de verklaring van Kerry een "wanhopige poging" om een militaire aanval op Syrië te rechtvaardigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl