NOS NieuwsAangepast

Obama: nog geen besluit genomen

President Obama heeft gezegd dat hij nog geen besluit heeft genomen over een militaire actie tegen Syrië, maar dat hij een beperkte precisie-aanval overweegt. Obama verklaarde in het Witte Huis dat de gifgasaanval op 21 augustus in Damascus een bedreiging vormt voor de Amerikaanse nationale veiligheid.

De Syrische chemische aanval is een rechtstreekse bedreiging voor onze bondgenoten Israël, Jordanië en Turkije, verklaarde Obama.

VN-Veiligheidsraad

Obama sprak in het bijzijn van Baltische leiders die op bezoek zijn in het Witte Huis.

De Amerikaanse president zei ook dat hij er de voorkeur aan geeft dat er een internationaal antwoord komt op het gebruik van chemische wapens door het regime-Assad, maar dat de VN-Veiligheidsraad machteloosheid uitstraalt.

Geen troepen

Obama benadrukte dat de VS geen troepen naar Syrië stuurt en niet betrokken wil worden bij de burgeroorlog in het land. "Niemand is meer oorlogsmoe dan ik ben", zei de president.

De beperkte militaire actie waar Obama aan denkt, moet duidelijk maken dat de VS niet accepteert dat het internationale verbod op het gebruik van chemische wapens wordt overtreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl