NOS NieuwsAangepast

Colombia zet leger in tegen rellen

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft het leger opdracht gegeven patrouilles uit te voeren in de straten van de hoofdstad Bogotá. Gisteren waren er hevige rellen in de stad, waarbij twee doden vielen.

Het is al bijna twee weken onrustig in Colombia. Wat begon als een protest van boeren op het platteland, heeft zich uitgebreid naar de steden. De boeren zijn boos over de vrijhandelsverdragen die Colombia heeft gesloten met de Verenigde Staten en Europa. Ze worden daardoor niet meer beschermd tegen goedkopere producten uit het buitenland.

Het leger stuurt 50.000 man naar de snelwegen. De boeren hebben de wegen op veel plekken geblokkeerd, waardoor de toevoer van voedsel naar de steden is opgedroogd en er tekorten ontstaan.

De rellen van gisteren begonnen met een vreedzame demonstratie. Zo'n 30.000 mensen hielden een protestmars uit solidariteit met de boeren. President Santos heeft inmiddels toegegeven dat de landbouw in Colombia in crisis is en gezegd dat hij zal werken aan verbeteringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl