NOS VoetbalAangepast

Geen De Jong en Sneijder in Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Nigel de Jong en Wesley Sneijder niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Estland (6 september) en Andorra (10 september). Beiden maakten ook geen deel uit van de voorselectie.

De Jong is weer helemaal fit na zes maanden blessureleed. Hij speelde twee goede wedstrijden met Milan tegen PSV en werd door analytici een plaats in Oranje toebedeeld, maar Van Gaal denkt daar anders over. Sneijder moet eerst topfit worden en in vorm raken van de bondscoach, die hem ook al thuis liet voor de oefeninterland tegen Portugal.

Geen Mathijsen en Rekik, wel Zoet en Willems

Van de spelers die wel in de voorselectie zaten, zijn Daley Blind, Jordy Clasie, Marco van Ginkel, Joris Mathijsen, Karim Rekik en Ricardo van Rhijn afgevallen.

Wel opgeroepen zijn de PSV'ers Jetro Willems en Jeroen Zoet, terwijl zij niet in de voorselectie zaten. Ook Daryl Janmaat, Jonathan de Guzman en Kevin Strootman zitten erbij. Zij behoorden vanwege een blessure niet tot de voorselectie.

Twee keer winnen en het WK is zeker

Het Nederlands elftal won zijn eerste zes wedstrijden in de WK-voorronde. Als Oranje wint van zowel Estland als Andorra heeft de ploeg het ticket voor de mondiale eindronde veiliggesteld.

Volledige selectie

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jonathan de Guzman (Swansea City), Stijn Schaars (PSV), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl