NOS VoetbalAangepast

Feyenoord baalt: ticket naar Apoel

Ook Feyenoords laatste kans om aan het Europa League-toernooi deel te kunnen nemen, is op niets uitgelopen. De UEFA haalde het Cypriotische Apoel Nicosia uit de koker bij de loting voor de invulling van het ticket van Fenerbahçe.

Door de schorsing van de Turkse club, die als verliezer van de play-offs voor de groepsfase van de Champions League zou inschuiven in de Europa League, viel een plaats vrij. De UEFA besloot die bij loting aan één van de verliezers van de play-offs voor de Europa League toe te kennen.

Apoel Nicosia verloor in de play-offs van Zulte-Waregem. Feyenoord redde het niet tegen het Russische Koeban Krasnodar. AZ bereikte ten koste van Atromitos wel de groepsfase.

Straf Besiktas, Tromso toch in EL

Net als Fenerbahçe is ook Besiktas uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. Dat heeft het sporttribunaal CAS besloten, ook vanwege betrokkenheid bij een omkoopschandaal.

Besiktas ging in beroep, net als eerder Fenerbahçe. Zonder succes; ook de straf van Besiktas werd door het CAS bekrachtigd. Het Noorse Tromso verloor in de play-offs van de Europa League van Besiktas en mag nu alsnog aan de groepsfase van de Europa League deelnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl