NOS SchaatsenAangepast

Kramer vindt Terpstra incompetent

Sven Kramer heeft met verbazing gereageerd op het besluit van de ledenraad van schaatsbond KNSB om unaniem zijn steun uit te spreken voor voorzitter Doekle Terpstra.

"Vooraf is iedereen kritisch, maar na anderhalf uur staan de neuzen dezelfde kant op en iedereen blijft zitten. Onbegrijpelijk", aldus Kramer tegenover de NOS. "Sommigen zijn gewoon niet competent genoeg. Dan zitten ze niet op de juiste plek."

Terpstra raakte in opspraak nadat e-mails van hem naar buiten waren gekomen over de toewijzing van de voorlopige gunning van het nieuwe nationale schaatscentrum aan de Icedome in Almere. Hij moest zich daar woensdag over verantwoorden bij de ledenraad van de KNSB.

Kramer had koppen willen zien rollen

Als het aan Kramer had gelegen, waren er dus koppen gerold. Niet alleen de soap rond de hal, maar ook andere bestuursbeslissingen leidden immers tot irritatie bij de zesvoudig wereldkampioen en andere schaatsers.

"De teruggave van de World Cup (die van Heerenveen naar Astana is gegaan, red.) bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk. Terpstra is daarvoor eindverantwoordelijk. Dan volgt 'ok, sorry, fout' en we gaan gewoon door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl