NOS NieuwsAangepast

Weer misbruik door presentator GB

In Groot-Brittannië is opnieuw een tv-presentator aangeklaagd voor seksueel misbruik van kinderen.

De van oorsprong Australische presentator Rolf Harris wordt verdacht van negen aanrandingen. Begin jaren tachtig zou hij een meisje van 15 jaar zes keer hebben aangerand. In 1984 zou hij drie keer een meisje van 14 hebben aangerand.

Ook wordt hij aangeklaagd voor het maken van onfatsoenlijke afbeeldingen van kinderen. Die zou hij vorig jaar gemaakt hebben.

Harris kwam in 1952 naar Groot-Brittannië en is al veertig jaar te zien op de Britse televisie. Behalve een bekende tv-persoonlijkheid was hij ook entertainer, muzikant, singer-songwriter en componist. Daarnaast schilderde hij ook. Zo maakte hij voor de tachtigste verjaardag van koningin Elizabeth een schilderij van haar, dat een tijdlang tentoongesteld werd in Buckingham Palace in Londen.

Onderscheidingen

Hij kreeg in de loop der jaren een aantal belangrijke Britse onderscheidingen. Vorig jaar werd hij voor de verjaardag van koningin Elizabeth benoemd tot Officier in de Orde van Australië.

Harris' arrestatie valt onder Operatie Yewtree. Nadat uitkwam dat BBC-presentator Jimmy Savile jarenlang kinderen had misbruikt, begon de politie onder die naam een onderzoek naar andere overtreders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl