NOS NieuwsAangepast

India pakt topterrorist op

De Indiase politie heeft de terrorist Yasin Bhatkal gearresteerd, leider en mede-oprichter van de militante Indiase Mujahideen.

Bhatkal (30) werd gisteren opgepakt in Bihar, in de buurt van de grens met Nepal. Hij heet eigenlijk Mohammad Siddibappa en was een van de meest gezochte verdachten van India. Politie en inlichtingendiensten zaten al jaren achter hem aan.

Mujahideen

De Mujahideen-groep wordt verdacht van een reeks terroristische aanslagen en werd in 2010 verboden, na een aanslag op een bakkerij in Pune. Bhatkal zou zelf de bom geplaatst hebben. 17 mensen kwamen om en er vielen 64 gewonden.

De Mujahideen zou ook achter een aanslag in Mumbai in 2011 zitten, waarbij 27 mensen om het leven kwamen en 130 mensen gewond raakten. Ook in Bangalore, Hyderabad en Delhi zou de groep aanslagen hebben gepleegd.

Bhatkal werd in 2009 in Calcutta gearresteerd voor diefstal, maar wist de politie er toen van te overtuigen dat hij iemand anders was. Hij ontsnapte voor hij werd geïdentificeerd als de voortvluchtige Bhatkal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl