NOS SportAangepast

Nog vier boten bereiken WK-finale

Op de vijfde dag van de WK roeien in het Zuid-Koreaanse Chungju hebben zich nog eens vier boten in een olympische klasse voor de A-finale geplaatst.

Ellen Hogerwerf en Olivia van Rooijen begonnen de dag voor Oranje goed met de tweede plaats in de twee-zonder achter favoriet Roemenië. Daarna waren Mitchel Steenman en Rogier Blink succesvol in de twee-zonder. Het ervaren tweetal had genoeg aan de derde plaats.

Ook Lisa Wörner en Maaike Head waren in de lichte dubbeltwee goed voor de derde plaats. De mannen vier-zonder met Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Mechiel Versluis en Robert Lücken haalde met een tweede plaats achter de VS de finale.

Broers Muda, dubbelvier gesneuveld

Met in totaal al zeven boten in de A-finales op olympische nummers was de tevredenheid in het Oranjekamp groot.

Toch was het niet alleen maar hosanna; er waren voor de Nederlandse kernploeg ook de eerste afvallers te noteren. Op twee nummers viel het doek.

De tweeling Vincent en Tycho Muda werd op Tangeum Lake in de lichte dubbeltwee vijfde. Een plaats bij de beste drie was vereist voor de A-finale. De dubbelvier met Dirk Uittenbogaard, Peter van Schie, Thijs van Luijk en Meindert Klem moest genoegen nemen met de vierde plaats en werd ook verwezen naar de B-finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl