NOS SportAangepast

WK-zilver Kamminga op 500 meter

Bij de WK inline-skaten in Oostende heeft Manon Kamminga de Nederlandse delegatie de eerste medaille bezorgd. De 21-jarige Haulerwijkse won, net als in 2012, zilver op de 500 meter sprint.

Kamminga hoefde alleen Yerci Puello voor zich te dulden. De Colombiaanse, die dinsdag ook al de 200 meter tijdrit had gewonnen, behoorde eerder deze WK ook al tot de uitblinkers op de baan, met goud op de 300 meter en de aflossing en zilver op de 500 meter.

Michel Mulder raakt titel kwijt

Bij de heren raakte Michel Mulder zijn titel op de 500 meter kwijt. De 27-jarige Zwollenaar eindigde in de finale als vierde.

Ook hier ging het goud naar Colombia; Sebastian Arce won, voor Felipe Munoz.

Op de afvalkoers over twintig kilometer was er eindelijk een hoofdprijs voor Alexis Contin.

De Fransman, die in Oostende al twee keer zilver en twee keer brons had gewonnen en vorig jaar ook al zilver en twee keer brons won, was de sterkste in de door zijn landgenoot Ewen Fernandez aangetrokken sprint.

Bij de dames ging de wereldtitel naar Francesca Lollobrigida, die nog maar eens een WK-medaille pakte. In 2012 won ze al twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons en in Oostende had ze al goud en brons veroverd.

De Nederlanders speelden een bijrol; Gary Hekman werd tiende, Manon Kamminga twaalfde en Elma de Vries achttiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl