NOS NieuwsAangepast

Syrië: ook wij slachtoffer van gifgas

Syrië beschuldigt op zijn beurt de Syrische oppositie van het gebruik van gifgas. De Syrische ambassadeur bij de Verenigde Naties eist dat er onmiddellijk onderzoek wordt gedaan. Volgens hem is het Syrische leger vorige week donderdag, zaterdag en zondag in de buitenwijken van Damascus aangevallen door leden van de oppositie en is daarbij gifgas gebruikt.

De aantijgingen lijken een reactie op de internationale beschuldigingen aan het adres van president Assad. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de mogelijke grootschalige gifgasaanval in een buitenwijk van Damascus waarbij precies een week geleden honderden doden vielen.

Geconfisqueerd

De Syrische diplomaat zegt dat hij aan VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon om een onderzoek heeft gevraagd naar "de drie gruwelijke gebeurtenissen".

Het Syrische leger lijkt zich intussen voor te bereiden op een internationaal ingrijpen. Ooggetuigen melden dat het leger enkele belangrijke militaire posten voor een deel heeft ontruimd, waaronder het hoofdkwartier in Damascus.

Ook zouden verschillende vrachtwagens zijn geconfisqueerd om wapentuig naar andere locaties te vervoeren. Van een grootschalige evacuatie lijkt echter nog geen sprake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl