NOS SportAangepast

Schuil stopt in november

Beachvolleyballer Richard Schuil beëindigt in november, aan het einde van het seizoen, zijn topsportcarrière.

De 40-jarige Schuil maakte als volleyballer in 1996 deel uit van de Nederlandse ploeg die goud won op de Spelen in Atlanta. Vier jaar later werd hij met Oranje vijfde en nog eens vier jaar later stapte hij na de OS van Athene (negende) over naar het mulle zand.

Daar vormde Schuil een succesvol duo met Reinder Nummerdor, met wie hij op zijn vierde en vijfde Spelen achtereenvolgens een vijfde en een vierde plaats behaalde. In 2008, 2009 en 2010 werd het duo Europees kampioen. Daarnaast wonnen ze diverse World Tour- en twee Grand Slam-toernooien.

Nummerdor wil nog drie jaar door

Nummerdor wil zijn loopbaan graag voortzetten tot en met de OS van van Rio de Janeiro in 2016. "Ik ben nog ambitieus en het kriebelt bij mij nog wel. Ik voel me nog fit genoeg om er nog drie jaar vol voor te gaan", zei de jarenlange partner van Schuil.

De 36-jarige Nummerdor moet nu dus een nieuwe partner zien te vinden. "Ik ga daar na de NK van komend weekeinde met de bond over in gesprek. Het moet voor mij wel een serieus verhaal worden. Ik wil wel een koppel vormen met iemand met wie ik kan winnen."

Hij heeft begrip voor Schuils besluit. "Nog 3 jaar volle bak is ook wel heel lang. Ik snap dat hij er klaar mee is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl