NOS NieuwsAangepast

Imams tegen Miss Worldverkiezing

Een belangrijke islamitische raad in Indonesië wil dat de Miss Worldverkiezing wordt afgelast. De verkiezing wordt volgende maand in Jakarta en op Bali gehouden, maar volgens de raad van vooraanstaande islamitische geestelijken is het tonen van de huid van een vrouw in strijd met de islamitische wet.

De raad eist geen verbod van de verkiezing. "Wij zijn geen shariapolitie", zegt een woordvoerder. "Maar we stellen de regering voor om de verkiezing af te gelasten.

De organisatie van de verkiezing wil de verkiezing gewoon door laten gaan. "We begrijpen het standpunt van de raad", zegt de organisatie. "But the show must go on".

Bikinironde

Om de kritiek voor te zijn had de organisatie het programma al aangepast. Zo was de bikini-ronde al uit het programma gehaald.

De tegenstanders vinden dat niet genoeg, omdat de deelnemers strakzittende jurken dragen en er nog steeds delen van hun lichaam zichtbaar zijn.

Een militante islamitische groep heeft protesten aangekondigd. In het verleden liepen protesten van deze groep tegen nachtclubs en westerse ambassades uit op gewelddadigheden.

De Miss Worldverkiezing 2013 is op 28 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl