NOS NieuwsAangepast

VEB: meer kans zelfstandig KPN

De kans is groter geworden dat KPN zelfstandig blijft nu het bedrijf meer geld krijgt voor de verkoop van de Duitse dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica. Dat zegt Jan Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), in het NOS Radio 1 Journaal.

KPN krijgt na heronderhandelingen over de verkoop 8,55 miljard euro voor E-Plus, een half miljard euro meer dan het bedrijf in juli overeenkwam.

"Het alternatief om zelfstandig door te gaan, wordt wat aantrekkelijker nu er een zak geld binnenkomt," aldus Slagter.

Bod niet verhoogd

Volgens Slagter wordt het aantrekkelijker voor beleggers om hun stukken KPN te houden in plaats van ze aan te bieden aan het Mexicaanse América Móvil nu er extra geld in het bedrijf stroomt. Het bedrijf van miljardair Carlos Slim maakte op 9 augustus bekend een bod op KPN te willen doen van 2,40 euro per aandeel. Dat bod wordt niet verhoogd na de heronderhandeling met E-Plus.

De VEB vindt dat bod sowieso al te laag, en helemaal nu E-Plus meer opbrengt. "KPN wordt met deze deal een half miljard meer waard. Beleggers willen dat terug te zien in het bod. Wij vonden het al een vrij mager bod, dat wordt alleen maar sterker nu KPN meer waard is geworden."

Het aandeel KPN stond kort na opening ruim 2 procent hoger op de Amsterdamse beurs op zo'n 2,32 euro bij een licht lagere stand van de AEX.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl