NOS NieuwsAangepast

Van der Laan: klacht tegen Russen

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft de regering opgeroepen een officiële klacht in te dienen tegen Rusland, wegens schending van de mensenrechten.

Hij deed dat tijdens het 'To Russia With Love'-concert op het Museumplein, een manifestatie voor homorechten. Van der Laan kreeg een oorverdovend applaus na zijn oproep.

Opblaasbare Poetin

Volgens de organisatie heeft de protestactie zo'n 2500 bezoekers getrokken. Homobelangenorganisatie COC Nederland en Pride United wilden met het concert protesteren tegen het homobeleid van de Russische president Poetin.

Onder anderen Mathilde Santing trad op en naast een podium stond een grote opblaasbare versie van president Poetin. Bij de protestactie waren ook veel Amsterdamse wethouders aanwezig.

Nederland-Ruslandjaar

De manifestatie was afgelopen om 20.00 uur, toen elders op het Museumplein een door Rusland georganiseerd galaconcert begon, 'Constellation of Russia'.

Het gratis toegankelijke galaconcert wordt gehouden in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Daar doen onder anderen het Staats Academisch Russisch Volkskoor en een Tsjetsjeens dansensemble aan mee.

De betogers gingen ook naar dat concert, net als burgemeester Van der Laan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl