NOS SportAangepast

Coldenhoff boekt eerste GP-zege

Glenn Coldenhoff heeft voor het eerst in zijn carrière een GP-zege behaald. De 22-jarige Brabander eiste met een derde en een vierde plaats de eindzege in de MX2-klasse op in de grote prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Matterley Bassin bij Winchester.

Coldenhoff nam daarmee de honneurs waar voor Jeffrey Herlings. Die eiste eerder de wereldtitel op in de lichte klasse, maar moet vanwege een scheur in zijn schouderblad de laatste races van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Coldenhoff staat na zijn overwinning op de vijfde plaats in de rangschikking. Het seizoen wordt over twee weken afgesloten in het zand van Lierop.

MX1: vijfde titel op rij Cairoli

In de koningsklasse, de MX1, eiste de Italiaan Antonio Cairoli voor de vijfde opeenvolgende keer de wereldtitel op. De 27-jarige KTM-coureur had op Matterley Bassin in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen genoeg aan zijn zege in de eerste manche.

Cairoli bleef daarin de Suzuki's van de Fransman Clement Desalle en de Belg Kevin Strijbos voor, waarna de tweede manche er voor de Siciliaan niet meer toe deed. Desalle won de tweede manche en eiste daarmee ook de dagprijs voor zich op.

Cairoli behaalde bij Winchester al zijn zevende wereldtitel. In 2005 en 2007 was hij de beste in de MX2-klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl