NOS NieuwsAangepast

Tweede verdachte Mumbai gepakt

De Indiase politie heeft een tweede verdachte gearresteerd voor de groepsverkrachting van een fotojournaliste in Mumbai eergisteren. Naar drie anderen wordt nog gezocht.

De 22-jarige vrouw uit India werd donderdagavond verkracht door vijf mannen, toen ze foto's wilde nemen bij een verlaten textielfabriek. Haar mannelijke collega werd in elkaar geslagen.

De vrouw werd met inwendige bloedingen opgenomen in het ziekenhuis. Zij heeft daar een kleine operatie ondergaan. Volgens haar artsen is de vrouw lichamelijk stabiel, maar er geestelijk slecht aan toe.

Bioscoopbezoek

De politie zette na de verkrachting een grote zoektocht op touw naar de daders. Een verdachte werd al vrij snel aangehouden. Na verhoor bekende hij schuld.

De brute verkrachting leidde tot veel ophef in India. Mensen gingen de straten op en demonstreerden bij het parlementsgebouw.

De zaak lijkt op de groepsverkrachting van een vrouw in een bus in Delhi in december vorig jaar. Zij werd na een bioscoopbezoek belaagd en zo zwaar mishandeld dat ze aan haar verwondingen overleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl