"Bewijs gifaanval nu in buitenland"

De Syrische oppositie zegt dat bewijzen van de gifgasaanval van eergisteren in Oost-Damascus uit Syrië zijn gesmokkeld. De woordvoerder zei niet waar monsters nu zijn, alleen dat ze door deskundigen worden onderzocht.

Na de veronderstelde aanval met zenuwgas waarbij veel mensen om het leven zouden zijn gekomen, hebben opstandelingen als bewijs onder meer haren, stukjes huid en bloedmonsters verzameld. Er zijn berichten dat alles zou worden overgedragen aan de VN-inspecteurs die in een hotel in Damascus verblijven. Die zouden hebben verteld wat ze nodig hebben om de aanval te bewijzen.

Raketten

Volgens de oppositie kwamen er woensdagochtend zeker 1700 mensen om het leven. De opstandelingen zeggen dat het Syrische leger raketten met zenuwgas heeft afgevuurd op de oostelijke wijken waar veel tegenstanders van president Assad zitten. Het bewind wijst met een beschuldigende vinger naar de opstandelingen.

De VN-Veiligheidsraad kon het gisteren tot woede van veel landen niet eens worden over een onderzoek naar de aanval. China en Rusland lagen dwars, maar later hield Moskou toch nog de deur op een kier voor een internationaal onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl