NOS NieuwsAangepast

Beslag op twee huizen Wiegel

Op twee huizen van VVD-prominent Hans Wiegel is voor een bedrag van 7 miljoen euro beslag gelegd, zo blijkt uit onderzoek van maandblad Quote. De beslaglegging is gedaan door Liesker Legal, namens 60 obligatiehouders van het fonds Bouw State 5. Dat is één van de fondsen van Bouwhuis Vastgoed. Wiegel is de voorzitter van de stichting die de belangen van de obligatiehouders van Bouw State behartigt.

De 60 obligatiehouders verwijten Wiegel dat hij als voorzitter van de stichting van obligatiehouders slecht toezicht heeft gehouden op hun belangen bij Bouw State 5.

Ook verwijten zij hem dat hij een bancaire volmacht heeft afgegeven aan vastgoedbeheerder Jonald Bouwhuis, zonder toe te zien op de transacties.

Financiële problemen

Eind 2009 kwamen de zes fondsen van Bouwhuis Vastgoed in financiële problemen. De obligatiehouders van het vijfde fonds proberen nu via de claim hun inleg met achterstallige en toekomstige rente op Wiegel en Bouwhuis te verhalen.

Bij Bouwhuis Vastgoed is volgens Liesker geen geld meer te halen en omdat er op de huizen van Bouwhuis hypotheken rusten, is de beslaglegging door Liesker Legal gedaan op de huizen van Wiegel in Friesland en Drenthe.

De totale schade van alle obligatiehouders is 11 miljoen euro. Liesker Legal vertegenwoordigt 60 obligatiehouders die samen 99 van de 155 obligaties bezitten en eist daarom 7 miljoen euro van Wiegel en Bouwhuis.

Liesker betaalt de proceskosten zelf. Van de opbrengst van de schadeclaim die hij hoopt te krijgen namens de obligatiehouders krijgt hij uiteindelijk een percentage.

Dagvaarding

Wiegel en Bouwhuis worden binnenkort door Liesker gedagvaard wegens onrechtmatige daad en verwijtbare onvoorzichtigheid.

Wiegel zegt niets van de beslaglegging te weten: "Ik heb geen bericht gehad en kan dan ook niet op de inhoud reageren".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl