NOS NieuwsAangepast

Erdogan in tranen op Turkse tv

Premier Erdogan is gisteren in tranen uitgebarsten op de Turkse televisie. Hij raakte geëmotioneerd toen hem een brief werd voorgelezen van een Egyptische man die zijn 17-jarige dochter bij de rellen in Egypte was verloren.

De brief van Mohammed al-Beltagy, een kopstuk van de Egyptische Moslimbroederschap, roerde de premier tot tranen toe. Hij zweeg een tijdje en legde daarna uit waarom de brief zo veel impact op hem had.

Weinig tijd

Recep Tayyip Erdogan vertelde dat hij aan zijn eigen kinderen moest denken toen de brief werd voorgelezen. "Dat Beltagy geen gebed bij haar begrafenis kon laten houden, zijn visie op het hiernamaals, raakte me diep", zei hij duidelijk geëmotioneerd.

De premier vindt het moeilijk dat hij zo weinig tijd met zijn kinderen kan doorbrengen. "Op een avond vond ik een briefje van mijn dochter op mijn slaapkamerdeur. Ze vroeg of ik een avond met haar wilde doorbrengen. Maar ik werkte hard en kon geen tijd voor haar vrijmaken. Als ik thuiskom, slapen mijn kinderen al, want het is altijd laat omdat ik zo hard werk."

Gewelddadige optreden

De tranen van Erdogan zijn opvallend; hij staat bekend om zijn felle politieke uitspraken. Hij haalt regelmatig hard uit naar het gewelddadige optreden van de Egyptische politie tegen demonstranten van de Moslimbroederschap. De Turkse premier was tegen de afzetting van president Mohamed Morsi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl