NOS NieuwsAangepast

Kantoor Sensire dicht door staking

De Achterhoekse zorginstelling Sensire sluit zijn hoofdkantoor in Varsseveld aanstaande maandag om te voorkomen dat het opnieuw wordt bezet. Er is een demonstratie aangekondigd en daarom blijft het gebouw uit voorzorg dicht.

In een brief aan het personeel schrijft Sensire dat het de veiligheid van de werknemers op kantoor niet kan waarborgen. Vakbond Abvakabo FNV vindt het een vreemde stap van de zorgorganisatie. "Wij bijten niet. Onze leden zijn boos, maar dat mag in deze situatie. Het is onzin dat de veiligheid van het kantoorpersoneel in het geding komt. De dames gaan zitten en zingen een liedje."

Volgens de vakbond ontloopt de directie zijn verantwoordelijkheid. "Ze vluchten weer voor ons. Ze hadden aanvankelijk gezegd dat het kantoorpersoneel een vrije dag moet nemen. Dit past bij hun reactie van de vorige keer. Toen kozen ze ook het hazenpad."

Onzekerheid

Thuishulpen en leden van vakbond Abvakabo FNV en de SP hebben een grote actie aangekondigd voor maandag. Zij gaan demonstreren tegen een geplande bezuiniging waardoor alle 1100 thuishulpmedewerkers vanaf 1 januari op straat komen te staan. Reden voor de bezuiniging is de onzekerheid over de vraag naar thuishulp volgend jaar. Vanwege nieuwe dreigende bezuinigingen kunnen gemeenten nog geen contracten afsluiten met zorgorganisaties.

Eind juli was er ook al een protest tegen het massa-ontslag. Toen werd het hoofdkantoor van Sensire urenlang bezet. De bezetters wilden in gesprek met de directie, maar die was snel vertrokken uit het pand. De bezetting werd daarna beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl