NOS NieuwsAangepast

Dreigende taal Frankrijk over Syrië

Frankrijk vindt dat de internationale gemeenschap "met kracht moet antwoorden" als aangetoond wordt dat gisteren in Syrië chemische wapens zijn ingezet tegen de burgerbevolking. Minister van Buitenlandse Zaken Fabius zei in een interview voor de televisie dat hij daarbij niet denkt aan het sturen van troepen. Hij zei niet aan welke vormen van geweld hij wel denkt.

Als de VN-Veiligheidsraad niet tot een besluit komt, moet er naar andere wegen worden gezocht, zei Fabius, die daarover verder geen uitleg gaf.

Offensief

Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten willen dat de VN-inspecteurs onmiddellijk toegang krijgen tot de getroffen wijk in Damascus om onderzoek te kunnen doen. Over het aantal slachtoffers bij de aanval lopen de lezingen uiteen. Activisten en bewoners noemden aantallen tussen de 500 en 1300.

Volgens Syrische activisten zet het regeringsleger het offensief voort in het oostelijk deel van de hoofdstad, waar gisteren de gifgasaanval zou zijn uitgevoerd. Wijken in die buurt zouden zijn gebombardeerd.

Een Syrische mensenrechtenorganisatie die vanuit Londen werkt, weet niet of daarbij vanochtend slachtoffers zijn gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl