NOS NieuwsAangepast

"Aanval Damascus onderzocht"

De VN-missie in Syrië wil de beschuldigingen dat er vandaag opnieuw chemische wapens zijn gebruikt in Damascus onderzoeken. De leider van de missie, de Zweed Sellström, heeft tegen Zweedse media gezegd dat het hoge dodental verdacht klinkt.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Hague, de Franse president Hollande en de secretaris-generaal van de Arabische Liga Elaraby hebben de Verenigde Naties gevraagd naar de getroffen wijken te gaan om de beschuldigingen te onderzoeken. Het is nog niet duidelijk of de onderzoekers toegang krijgen tot het gebied.

De VN-missie is sinds zaterdag in het land om te onderzoeken of eerdere beschuldigingen van de oppositie dat het Syrische leger chemische wapens heeft ingezet kloppen.

'Gestikt'

Over het dodental van de aanval vanmorgen op drie buitenwijken van Damascus lopen de berichten uiteen. Sommige bronnen spreken over honderden doden. De Syrische Nationale Coalitie, een verzameling van oppositiegroepen, spreekt van meer dan duizend doden.

Op videobeelden uit een ziekenhuis zijn veel gewonden en doden te zien, onder wie veel kinderen. Er zijn geen verwondingen zichtbaar; volgens de voice-over zijn veel mensen gestikt. Of het filmpje werkelijk van de recente aanval op Damascus is, is niet onafhankelijk bevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl