NOS NieuwsAangepast

Arrestatie na vondst lichaamsdelen

De politie heeft een 37-jarige man uit Steenwijk aangehouden in verband met de vondst van lichaamsdelen in een natuurgebied bij Wanneperveen. De man wordt verdacht van de moord op Halil Erol uit Steenwijk en het laten verdwijnen van zijn lichaam.

Erol verdween in februari 2010. Kort daarna werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in het Groningse Haren. Lichaamsdelen van het slachtoffer werden in juni 2010 gevonden in de Steenwijker Aa bij Eesveen in Drenthe.

Na de vondst liep het onderzoek vast, tot in januari dit jaar in natuurgebied De Kiersche Weide ook lichaamsdelen werden aangetroffen die van Erol bleken te zijn.

Strenge vorst

De zak met de lichaamsdelen lag op een moeilijk bereikbare plaats. Door de strenge vorst was het plassengebied bij Wanneperveen in Noord-Overijssel dichtgevroren, waardoor schaatsers en wandelaars op plekken kwamen die meestal niet bereikbaar zijn.

De vermoorde man was volgens de politie betrokken bij de handel in hennep. Het onderzoek is nog in volle gang, de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl