NOS NieuwsAangepast

SS-legerkist Horst Tappert ontdekt

Voor het eerst zijn er tastbare bewijzen opgedoken van het SS-verleden van Horst Tappert, bekend uit de Duitse televisieserie 'Derrick'. Dagblad Bild kreeg een legerkistje in handen waar de acteur privéspullen uit zijn SS-tijd in had bewaard.

In het kistje zitten onder meer een bajonet, een medaille voor een oorlogswond en een beeldje dat de derde prijs was bij een SS-schietwedstrijd. Ook werd er een naamplaatje van Tappert gevonden, waarop de letters 'SS' waren weggekrast.

Bild kreeg het kistje in handen dankzij de zoon van een vriend van Tappert, een oud-SS-kameraad. Tappert had het hem in de jaren zeventig in bewaring gegeven.

Waffen-SS

In april van dit jaar, vijf jaar na zijn dood, werd bekend dat Tappert bij de SS had gediend. Hij was met de Waffen-SS in het oosten gelegerd, totdat hij in Polen een buikwond opliep. Zelf had Tappert altijd volgehouden dat hij hospik bij de Wehrmacht was geweest.

De onthulling over de populaire acteur leidde in Duitsland tot veel commotie. Hoewel er geen bewijs was dat Tappert oorlogsmisdaden had gepleegd, besloot de ZDF herhalingen van de tv-serie te staken. Ook Omroep Max haalde de serie van de buis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl