NOS NieuwsAangepast

Tieners doden jogger uit verveling

In de Amerikaanse staat Oklahoma zijn twee tieners aangeklaagd voor het doodschieten van een Australische man die aan het joggen was. Een derde verdachte, die wordt beschuldigd van medeplichtigheid, zegt dat ze de man uit verveling hebben gedood.

De 22-jarige Australiër Chistopher Lane was vrijdag met zijn vriendin op bezoek bij zijn schoonouders in de plaats Duncan. Toen hij een rondje ging hardlopen, kregen de drie verdachten hem in het vizier. Vanuit een rijdende auto werd Lane in zijn rug geschoten. Kort daarna overleed hij.

"Voor de lol"

Volgens de bestuurder van de auto, een jongen van 17, werd de moord gepleegd uit verveling. Hij zei tegen de politie dat hij en zijn vrienden niets te doen hadden en daarom besloten iemand te vermoorden. "Gewoon, voor de lol", zei hij.

De bestuurder is aangeklaagd voor medeplichtigheid. De twee andere inzittenden, jongens van 15 en 16, worden beschuldigd van moord.

Een paar uur na de schietpartij werden de tieners opgepakt op de parkeerplaats van een kerk. Iemand had de politie gealarmeerd nadat hij de drie jongens met vuurwapens in de auto had zien zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl