NOS SportAangepast

Ook hockeyheren in halve finales

Na de Nederlandse damesploeg is ook de Nederlandse herenploeg al na twee wedstrijden zeker van de halve finales op de EK hockey in het Belgische Boom. Na de 2-1 zege op Ierland won de ploeg van coach Paul van Ass ook met 2-1 van Engeland.

Oranje, dat vorig jaar in de halve finale van de Olympische Spelen nog veel te sterk was voor de Britse ploeg (9-2), nam direct het heft in handen. Na gemiste kansen van Valentin Verga en Mink van der Weerden opende Billy Bakker de score. Ook in het vervolg domineerde Nederland en een kwartier later liet Jelle Galema van dichtbij de 2-0 aantekenen.

De Engelsen kwamen er aanvallend lange tijd niet aan te pas, maar een kwartier voor tijd zorgde Barry Middleton toch voor 2-1. Oranje voorkwam verdere schade en miste enkele prima kansen op de 3-1.

"Fris gehockeyd"

"We wisten dat het scherper moest dan tegen de Ieren", vertelde Robert van der Horst, die zijn 200ste interland afwerkte. "En dat deden we ook. We hebben goed gespeeld, fris gehockeyd, mooie combinaties laten zien. En we zijn met name ook rustig gebleven. We speelden die Engelsen behoorlijk weg en maakten ons niet druk toen zij scoorden."

De aanvoerder erkende dat het huidige Oranje erg zakelijk oogt. "Dat klopt. We zijn wel frivool nog steeds. Maar het vergt ook een bepaalde discipline om uiteindelijk door te gaan richting topwedstrijden. En dit was gewoon een topwedstrijd. En dan moet je op bepaalde momenten iets zakelijker moet zijn dan normaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl