NOS NieuwsAangepast

Extra controle attracties Efteling

De Efteling controleert sinds afgelopen weekend handmatig de veiligheidsbeugels van alle achtbanen.

Vorige maand was in de Verenigde Staten een dodelijk ongeluk met een achtbaan. Een vrouw werd toen uit haar bakje geslingerd. De oorzaak wordt nog onderzocht. Volgens ooggetuigen had een medewerker de veiligheidsbeugel van haar karretje niet goed aangedrukt. De Efteling benadrukt dat dat incident niet de directe aanleiding is om de controles te verscherpen, maar dat het wel heeft meegewogen in het besluit van de eigen veiligheidsadviseurs.

Beugels

In de Efteling worden niet dezelfde beugels gebruikt als in het attractiepark in de VS. Het gaat volgens het park dan ook uitsluitend om een algemene maatregel bovenop de regels die er al gelden. "In de Efteling hanteren we al veel strengere maatregelen dan wettelijk verplicht is", zegt een woordvoerder.

Tot nu toe werden alleen de beugels van de houten achtbaan Joris en de Draak met de hand gecontroleerd. Dat gebeurt sinds dit weekend dus ook bij de andere achtbanen van de Efteling.

Het attractiepark zet extra personeel in voor de controles, om te voorkomen dat mensen langer moeten wachten bij de attracties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl