NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk snapt Van Gaal niet

"Ik begrijp zo'n opmerking niet. Ik kan mij niet voorstellen dat hij hier geen plezier aan beleeft." Aldus oud-bondscoach Bert van Marwijk in NOS Studio Voetbal over zijn opvolger Louis van Gaal.

Het ging over een opmerking die Van Gaal woensdag na de interland tegen Portugal (1-1) maakte. Van Gaal zou geen plezier beleven aan zijn huidige functie. "Ik offer mezelf twee jaar lang op. Het is veel leuker om clubtrainer te zijn, maar ik wilde de ervaring van een EK of WK opdoen. Die had ik nog niet", aldus Van Gaal.

Van Marwijk kreeg bijval van de rest van de tafel, waar naast Van Marwijk ook Ronald Waterreus, Jan Mulder en Ronald de Boer zaten. De Boer: "Louis van Gaal was iets te eerlijk, dit had hij niet moeten zeggen". Mulder ging daar overheen: "Deze opmerking laat zien hoe het echt zit. Van Gaal wil later tegen zijn kleinkinderen zeggen: kijk, opa was trainer op het WK. Ik overdrijf natuurlijk, maar het Nederlands elftal doet er niet toe. Het gaat om Louis."

Eredivisie

Naast het Nederlands elftal was aan tafel verder natuurlijk uitvoerig aandacht voor het eredivisieweekend. De Klassieker Ajax-Feyenoord (2-1) was dan wel "matig", aldus De Boer, maar er gebeurde wel degelijk genoeg om van te genieten. Zo vielen PEC Zwolle, Cambuur en vooral FC Twente op in positieve zin. Of zoals Jan Mulder het verwoordde: "Twente heeft echt een metamorfose ondergaan. Er staat werkelijk een prachtig team."

PSV-Milan

Ook werd er vooruit gekeken naar de wedstrijd van dinsdag aanstaande. Zowel Waterreus als Van Marwijk was lichtelijk optimistisch: "Die Italianen komen hier met misschien net iets te veel gemakzucht", aldus Van Marwijk. Waterreus: "Dit PSV is in staat om AC Milan te verrassen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl