NOS SportAangepast

Mariano dacht dat carrière over was

Plotseling nam hij het woord, terwijl het interview met de estafettemannen, die zojuist vijfde waren geworden in de WK-finale van de 4x100 meter, met de NOS eigenlijk al afgelopen was. Maar Brian Mariano moest echt even wat kwijt.

"Ik wil sowieso iedereen in Nederland bedanken die toch in mij geloofden: coach Wigert Thunnissen en de atletiekbond. Ze staan toch het hele seizoen achter mij, dat is toch een steun geweest."

Cocaïne en gevangenisstraf

Steun die Mariano hard nodig had, nadat bij hem in december 2012 op het vliegveld van Curaçao ruim 700 gram cocaïne werd aangetroffen. Hij werd kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Vanwege het cellentekort op het eiland heeft Mariano zijn straf nog niet kunnen uitzitten.

Mariano dacht dat loopbaan voorbij was. "Ik zei tegen mezelf: het is gewoon over, mijn carrière. Ik raakte in paniek. Maar mijn moeder was ook een grote steun. Ze belde me iedere dag om me positief te krijgen."

Depressief

Toch ging Mariano door een zwarte periode "Ik was heel erg depressief. Ik wist niet wat ik moest doen. Een hele, hele zware periode voor mij. Ik zat maar gewoon thuis, wist niet wat de toekomst zou brengen."

Bondscoach Thunnissen belde de atleet op en liet hem op Papendal trainen en zijn intrek nemen. "Hij zei: Brian, we hebben je nodig. Ik wil dat je bij Papendal komt trainen en toen ben ik daar naartoe gegaan. Vanaf toen ben ik positief gebleven en is het toch gelukt."

Knuffel van Mariano

Samen met de estafettemannen plaatste hij zich bij de WK voor de finale van de 4x100 meter en daarin werden ze dus vijfde. "Ik ben laat begonnen, ik weet het. En ik heb mijn best gedaan bij de NK en wij hebben het hier gemaakt, dus daar ben ik blij mee. Rotterdam atletiek, Amsterdam, heel Nederland, dikke knuffel en Curaçao represent!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl