NOS NieuwsAangepast

"Moslims voerden nonnen mee"

Islamisten hebben woensdag ten zuiden van Caïro drie nonnen door de straten met zich meegevoerd. De vrouwen werden beschimpt en geslagen.

Ze waren gevangengenomen in een katholieke school, die de islamisten in brand hadden gestoken en geplunderd. De nonnen werden uiteindelijk gered door een islamitische ex-collega, zo hebben ze gezegd tegen het Amerikaanse persbureau AP.

Leeggeroofd

Een woedende menigte viel de Franciscaner-school in Bani Suef aan toen ordetroepen in Caïro bezig waren met de ontruiming van twee kampen van moslimdemonstranten. De 115 jaar oude school werd volledig leeggeroofd en door brand verwoest. Terwijl de vrouwen in de brandende school zaten, braken op straat voor de school gevechten uit tussen islamisten en ordetroepen.

De leidster van de school was eerder die week al door een politieman gewaarschuwd. Op de school zaten veel kinderen van moslims, en de islamisten hadden gezegd dat die daar niet mochten komen.

Ook andere christelijke scholen in Egypte werden afgelopen week geplunderd en in brand gestoken. Meer dan 60 kerken werden verwoest of zwaar beschadigd.

Grote rol

De Moslimbroederschap ontkent dat ze iets met het geweld tegen de christenen te maken heeft. Wel zeggen aanhangers van de broederschap dat christenen een buitensporig grote rol speelden bij de protesten tegen de afgezette president Morsi.

De Koptische kerk heeft zijn steun betuigd aan het nieuwe regime. In een verklaring zei dat kerk vrijdag dat ze het leger en de politie steunt in hun strijd tegen "gewapende gewelddadige groepen en terroristen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl