NOS NieuwsAangepast

Leger ontruimt moskee Caïro

Na een urenlange schotenwisseling heeft het Egyptische leger aan het eind van de middag een bezette moskee in Caïro ontruimd. Het is onduidelijk of er doden zijn gevallen bij de slag om de Fateh-moskee.

Aanhangers van de afgezette president Morsi hielden de moskee een dag lang bezet. Er werd zowel vanuit de moskee als door ordetroepen geschoten. Omstanders zagen dat veel bezetters bij de ontruiming werden gearresteerd.

Vandaag was de vierde opeenvolgende dag in Egypte met ernstige botsingen die in totaal aan 800 mensen het leven hebben gekost.

Moslimbroederschap

De spanning tussen de aanhangers van de regering en de Moslimbroeders dreigt nog verder op te lopen, nu premier Beblawi de minister van Justitie heeft gevraagd om de Moslimbroederschap te verbieden. De orthodoxe moslimorganisatie is pas sinds maart een officieel geregistreerde organisatie, nadat de broederschap in 1954 werd verboden en de leiders achter de tralies verdwenen.

In Alexandrië, de tweede stad van Egypte, ging vandaag een kantoor van de Moslimbroeders in vlammen op.

Buitenlandse journalisten hebben in Caïro steeds meer te maken met een vijandige houding van zowel de burgers als politie en leger. De autoriteiten hebben in een verklaring laten weten ongelukkig te zijn met de manier waarop westerse media berichten over de spanningen in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl